Taatelipannari

Tulihan tuosta niin outo ja erikoinen, tosin melkoisen herkullinen tekele, jotta pakkohan se tännekin on ilmaista, semminkin kun en mistään pitkään aikaan.

Homma alkoi pyrkimyksestä saada kaapista pois ulkolaisten kaupasta ostettu 600g tuoreita taateleita, jotka olivat jotenkin menneet oudoiksi. Vissiin niiden sokeri oli jotenkin jähmettynyt tai käynyt, niin etteivät ne olleet pehmeän taivaallisia syödä sellaisenaan, kuten niin monesti heidän taatelinsa. Paketti on tosiaan 600g eikä siitä paljoa oltu käytetty, että liki kaiken siis…

 

600g tuoreita taateleita halkaistuna, kivet pois

3 rkl kookosöljyä

3 rkl maapähkinävoita (pistin 2 grunchimpaa, 1 smooth)

2 tl lakritsijauhetta

1 dl hiven liotettuja cashew pähkinöitä teharilla rouheeks

leivinjauhetta, ripaus soodaa

1 rkl juoksevaa hunajaa

2 kananmunaa

2 dl kaurajauhoja

 

Oiskos se siinä. Suunnilleen. No, sotkin siis munat jäähtyneeseen seokseen johon jo sotkenut pähkinävoit ja lakritsijauheen ja jauhot joihin olin sen leivinjauheen piilotellut, sekä soodan… Jotta sotkea notkeeks ja sit lättäsin sen vaan pellille leivinpaperin päälle ja lusikalla levittelin paksuhkoks levyks, ei ihan reunoille saakka… ja uuniin 200 astetta noin kymmenen minuuttia… Tuolla se nyt, jo maistettuna jäähtyy ja veikkaan, jos kellä moisia aineita poislaittoo vartoo, ei mikään hullumpi tapa niitä käyttää.

Mehevä, makea, hiven ruokaisakin. Tuskin tuota kovin usein auttaa pistellä = ) mutta siis idea muitten joukkoon jee! Iloa!

 

Ps. Että no, kakuksihan tuo käynee, muffineiksi, kekseiksi… itse nyt noin, kun halusin helpolla päästä, että mitä siitä tulee.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s