Sakka-kakku

Kun kävi siis sillä tavoin, että kun olin tehnyt mehun:

3 porkkanaa

4 varsisellerin vartta

2 pientä omenaa

niin sen sakan äärellä sainkin päähäni, jotta teempä kakun.

 

Kiehautin noin kymmenkunta taatelia tilkassa vettä ja desissä kookoskermaa. Joukkoon kookosöljyä ja pari kananmunaa. Lisäsin sen sakka-aineksen. Ja kippasin keskenään sekoitetut kuivat joukkoon:

1dl tattarijauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl kaurajauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1/5 tl soodaa

1 rkl kanelia

1 rkl macajauhetta

ja saatto nuo jauhomäärät olla hiutaleineen reilutkin. Vuokaan lykkäsin notkeeks sotkettuna ja 175 asteiseen uuniin noin 45 minuuttia. Hyvää!

 

Hih, jotta onpa nyt uusi keino ja väylä hyödyntää mehusakat, ei tarvi hukkaan heittää. Vatsalle hyvää kuitua enkä ite ainakaan jaksa uskoa, että niistä mehu kaikki vitamiinit veis. Et tahdostansa sit mihin muotoon tai vuokaan haluaakaan, muffineiks tai pellille, tai tuhdimmin sämpyläks tms. Avot, suosittelee hän.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s