Viherkookospallot

Siinä kun kookoskaalipata tällä kertaa liedellä kattilassa valmistui, tulin kokeilleeksi seuraavaa:

 

1 1/2 avokadoa

6 taatelia (muista poistaa kivet=)

1/2 dl auringonkukansiemeniä jauhettuna

10 mantelia jauhettuna

1 rkl macajauhetta

1 rkl kauraleseitä

1 1/2 dl kaurahiutaleita

lakritsijauhetta

kookoshiutaleita

 

Eli: avokadot ja taatelit jauheineen survasin sauvasekoittimella.

Sitten lusikalla sekoittelin leseet ja kaurahiutaleet joukkoon. Tekee sellaisen mukavan tömäkän tahnan, että on käsiteltävissä, muttei liian paksu.

Pyörittelee massasta palloja, jotka kierittelee tasetilla kookoshiutaleissa. Lataan kuvan oheen, kunhan ehdin ne koneelle.

Lakritsijauhe ei ole tähdellinen, sitä nyt kaapissa sattui olemaan ja kokeilin. Sen kanssa, jos laittaa, kannattaa olla varovainen, sillä se on voimakasta ja helposti peittää hyvän avokadon ja taatelin muuten alleen.

 

Itselle tuli tehdessä mieleen, kun aikanaan oli vähän väliä väsäämässä niitä suklaakaurapalloja, neekeripalloiksi, vai miksi niitä sanotaan, varmaan monta nimeä niillä. Nämä ovat oivallinen ‘korvike’ jos joskus on jotain ‘sellaista’ saatava.

Katselin tuossa päivänä eräänä netistä kuvia näistä terveellisistä herkuista ja mietin, ettei kaltaiseni välttämättä ole edullista ylläpitää edes kuvastoa mielessään kaikenlaisista herkuista. Eivät aivot sitä kuvaa katsellessa erota, ovatko ainekset terveellisiä ja hyödyllisiä, vai haitallisia ja suorastaan vaarallisia.

Kuten aikoinaan vein kaapista viinilasitkin ystävälle, niin itse en varmaan ‘näitä’ herkkuja paljoa ala tehtailemaan. Tulipa nyt kokeiltua ja hyviähän niistä tuli. Mutta tarkoitan, kannattaa siis tykönään miettiä, miten on.

Leave a comment